Gidsen

Peter Vader

Peter Vader

Peter Vader is in de stadsomroeper van Zwolle. Dit beroep is het op één na oudste beroep. Vroeger verkondigde hij het nieuws en nu wil hij nog steeds zijn verhaal kwijt. Maar is alles wat hij vertelt wel binnen de lijn of is het een verzonnen geheim? Wilt u de waarheid weten? Ga dan met de stadsomroeper op stap door het prachtige centrum van de Hanzestad Zwolle.

Lees meer over Peter Vader

Wijnand Akkerman

Wijnand Akkerman

Wijnand is de promotor van de Hanzesteden in Nederland. Dit doet hij zowel in binnen en buitenland, natuurlijk is hij dan ook lid van het officiële internationale hanze gilde.Wijnand is de man om u de Hanzestad Zwolle te laten beleven.

Lees meer over Wijnand Akkerman

Ilse Horstman

Ilse Horstman

Ilse Horstman is een geboren en getogen Zwollenaar en tot op de dag van vandaag verknocht aan deze prachtige Hanzestad.Behalve dat ze écht veel over Zwolle weet, neem ze u op een bijzondere wijze mee door deze prachtige stad die een zeer rijke geschiedenis kent. Ze is inzetbaar voor twee wandelingen: een ludieke -meer algemene- wandeling door Zwolle met hoogte- en dieptepunten én "Rechtspraak" in Zwolle. Deze laatste is meer gericht op het rechtssysteem, straffen en andere justitiële invloeden in de Middeleeuwen. Uiteraard ook met een behoorlijke knipoog waarbij ze het kennisniveau tóch op peil weet te brengen!

Lees meer over Ilse Horstman

Girbe Buist

Girbe Buist

Girbe Buist is eigenaar van bureau Buistbelevingsprojecten is in 1981 als historicus afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna werkte hij een aantal jaren in de volwasseneneducatie (onder meer Open Universiteit)In 1986 is hij gaan werken bij de Stichting Kunst & Cultuur Overijssel. Als adviseur musea en erfgoed adviseerde hij alle Overijsselse musea op de volgende gebieden: bedrijfsvoering, marketing, publiek/presentatie , behoud en registratie/documentatie. Daarnaast is hij projectleider van diverse cultuurtoeristische projecten.

Lees meer over Girbe Buist