Wijnand Akkerman

wbmakkerman@home.nl
Wijnand Akkerman

Wijnand is de promotor van de Hanzesteden in Nederland. Dit doet hij zowel in binnen en buitenland, natuurlijk is hij dan ook lid van het officiële internationale hanze gilde.

Wijnand is de man om u de Hanzestad Zwolle te laten beleven.

Wandelingen met Wijnand Akkerman

Bekijk Hanze Wandeling

Zwolle gelegen aan Zwarte water en de Vecht. Daar kunt u het hele jaar prima terecht.Van oudsher een mooie Hanzestad. Die iedere handelskoopman aanbadEen wandeling door het prachtige en rijke centrum van Zwolle onder leiding van de Hanzekoopman. De start is bij de Sassenpoort met bezoekjes aan de Hanzewinkel en het Zwols Balletjeshuis. Mooie en interessante verhalen over het ontstaan van de Hanzecompagnie, Koggeschepen en handelsgeest.Hoe kwam de handel in de stad en hoe werd het eigenlijk vervoerd?Een tip van de sluier? De klant was niet altijd koning.

Lees meer over Hanze Wandeling

Wijnand Akkerman

Bekijk Joost De Suppoost

Wandel mee met ‘Joost de Suppoost’ en ontdek de kleine en unieke plekjes van Zwolle. Op humoristische wijze vertelt de suppoost geweldige anekdotes. Na deze wandeling bent u onder de indruk van het vak van suppoost, want dat moet u zeker niet onderschatten. Bedenk wel: de humor ligt op straat.Joost de Suppoost ontvangt u in het Sinterklaasmuseum en natuurlijk krijgt u hier een rondleiding. Vervolgens maakt u een wandeling richting de historische binnenstad van Zwolle. Hierbij begeleidt de Suppoost u door kleine steegjes en straatjes. In de Sassenstraat brengt u een bezoek aan het Hanze Huis met traditionele Hanzekoopwaar. U ziet hier authentieke producten uit meer dan tweehonderd Europese steden van het Hanzeverbond. Heerlijke snoeperijen zoals Lübecker marsepein, chocolade uit Parijs en zoetwaren uit het Zweedse Helsingbörg. U...

Lees meer over Joost De Suppoost

Wijnand Akkerman