Peter Vader

info@petervader.nl
Peter Vader

Peter Vader is in de stadsomroeper van Zwolle. Dit beroep is het op één na oudste beroep. Vroeger verkondigde hij het nieuws en nu wil hij nog steeds zijn verhaal kwijt. Maar is alles wat hij vertelt wel binnen de lijn of is het een verzonnen geheim? Wilt u de waarheid weten? Ga dan met de stadsomroeper op stap door het prachtige centrum van de Hanzestad Zwolle.

Wandelingen met Peter Vader

Bekijk Ome bertus

U wordt ontvangen met een kopje koffie en een heerlijke blauwvingersoes. Vervolgens begint de wandeling door de stad Zwolle. Tussendoor stopt u bij een aantal bijzondere cafés waar u geniet van verschillende hapjes en drankjes. Wat dacht u van een ouderwets stukje balkenbrij met een Zwols drankje: het ‘blauwhandje’? U zingt mee met het nummer ‘Swollenaer’ en bij een volgende stop wordt de dorst gelest met een glas Bertusbier. Wat, wie en waarom is Bertus Bertus? Waarom wordt er Bertus bier geschonken…? Hier volgt een uitleg, maar… valt dit binnen de lijn of is het een verzonnen geheim? Er wordt geborreld met Hanzebitter, ook wel Bertus’ pretsap genoemd, en u proeft een heerlijk stukje kaas met Zwolse mosterd of worst. Ondertussen komt u achter allerlei geheimen die Bertus...

Lees meer over Ome bertus

Peter Vader

Bekijk De wijngids, wandeling 1

Gezellige wijnproeverij in een unieke wijnzaak in het hartje van Zwolle. U loopt langs 5 heerlijke kwaliteitswijnen en krijgt daarbij een goed uitleg over de wijnen en de verhalen achter de wijnen. Tevens serveren wij wat zoutjes en worst. De proeverij duurt ongeveer 1 ½ uur. De kosten zijn € 10 p.p

Lees meer over De wijngids, wandeling 1

Peter Vader

Bekijk De wijngids, wandeling 2

Gezellige wijnproeverij in een unieke wijnzaak in het hartje van Zwolle. U loopt langs 7 heerlijke kwaliteitswijnen en krijgt daarbij een goede uitleg over de wijnen en de verhalen achter de wijnen. Tevens serveren ze wat blokjes kaas, zoutjes en worst en sluiten af met een lekker glas port met bij bassende bonbons. De proeverij duurt ongeveer twee uur en kost € 15,- p.p.

Lees meer over De wijngids, wandeling 2

Peter Vader

Bekijk De wijngids, wandeling 3

Gezellige wijnproeverij in een unieke zak in het hartje van Zwolle. U loopt langs 8 heerlijke kwaliteitswijnen oplopend tot hoog niveau en krijgt daarbij uitleg over de wijnen en de verhalen achter de wijnen. Tevens serveren wij wat blokjes kaas, zoutjes en worst en sluiten af met een lekker glas port met bijpassende bonbons. De proeverij duurt ongeveer 2 uur en kost € 22,50 p.p.

Lees meer over De wijngids, wandeling 3

Peter Vader

Bekijk De wijngids, wandeling 4

U krijgt in een unieke gezellige wijnwinkel met chocolaterie een proeverij met 5 verschillende wijnen die elk uitstekend passen bij verschillende soorten chocola/bonbons. U krijgt uitleg over deze bijzondere chocola en tevens krijgt u uitleg over de bijpassende wijnen met alle achtergrond over deze heerlijke ambachtelijke producten. De proeverij duurt ongeveer 1 ½ uur en kost € 15,- p.p.

Lees meer over De wijngids, wandeling 4

Peter Vader